Tilbake
Drivhuset
Drivhuset
Helena Huse

Lydløft

Lydløft er en fleksibel produksjon for elever som mottar tilrettelagt undervisning på alle skoletrinn. Den har vært gjennomført på alt fra vanlige skoler med noen få integrerte elever med særlige behov, til spesialskoler som er spesialisert på en enkelt type lærevansker eller diagnose.

LYDLØFT – musikkverksted + konsert for elever med tilrettelagt undervisning. «Se så mange rare instrumenter!» Isak og Jon Halvor inviterer til utforskning av lyder fra pinnolin, gong, fingersynth og ballongtut. Alle blir med og musikken bygges fra det elevene finner av toner, rytmer og ideer. Musikerne fanger det opp og spiller med på el-cello, laptop/elektronikk m.m. Så blir det konsert!

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: DRIVHUSET stiftelsen for musikalsk verkstedsarbeid
  • Idé/opplegg: Drivhuset

Om kunstner / utøver / gruppe

Drivhuset lager musikkverksteder der deltakerne i fellesskap skaper og fremfører musikk. Verkstedsarbeidet inneholder oppvarming, lek og øvelser for å få i gang gruppas fantasi og videre samarbeid i små og store grupper. I Drivhusets verksteder brukes både improvisasjon og det å lage avtaler og komponere musikk i fastere form. Resultatene spilles på konsert for et stort eller lite publikum, og det gjøres også lydopptak som ofte deles via gruppas nettsider og på Soundcloud.

Isak Anderssen er utdannet cellist, komponist og musikkpedagog fra Norges Musikkhøgskole. Har komponert og spilt i en rekke sammenhenger også som elektronika-artist, og med mange prosjekter for dans og teater. Han har arbeidet med skoleverksteder for Drivhuset siden 2000.

Jon Halvor Bjørnseth har komponert musikk for band, teater, dans og multimedia i mange år, og er dessuten en erfaren musikkverkstedsleder som i 1998 tok initiativet til opprettelsen av Drivhuset - stiftelsen for musikalsk verkstedsarbeid

Publikumskommentarer