Tilbake
Nord-Trøndelag fylkeskommune
Nord-Trøndelag fylkeskommune

I tråd med musikken

Figurteater
Figurteater ”å utforske den magien som oppstår når kunstnere ”blåser liv” i døde gjenstander gjennom animasjon.” I JazzFigur skal vi bli kjent med en rekke dukketeknikker. Hånddukker og marionetter er kjente former mange kanskje er kjent med.
Figurteater og samspillet mellom dukkespilleren og dukken har fasinert mennesker over hele verden til alle tider. I tillegg til å være en kunstform som får stadig økende oppslutning er figurteater en svært viktig informasjonskanal og er også brukt i mange former for terapi. Mange
har hatt et tett og godt forhold til kosedyr, bamser og dukker. Derfor er dukkespillerens dukker ofte et godt medium for budskap som skal formidles og for samtaler. I “I tråd med musikken” prøver vi å få til et godt samspill mellom Knut Alfsens tekster og dokker og musikken i forestillingen. Mer informasjon om figurteater på http://levendedukker.no
Cabaretform
Forestillingen er delt opp i frittstående episoder. Vi er ikke så opptatt av en rød tråd. Men det er lagt vekt på å presentere dukker som er forskjellige, med ulike temperament og som krever variasjon i spilleteknikk. Hver dukke presenterer en liten fortelling. Vi legger altså opp til en Cabaretform. Musikken er laget av musikerne for denne forestillingen. Det er jazzmusikere som spiller og improvisasjon preger musikken. Så selv om JazzFigur har en klar form, vil det fortsatt være åpent for overraskelser og for å utnytte de mulighetene som øyeblikket gir.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Jazzfigur
  • Produsent: Trøndelag fylkeskommune v/Kristin Løseth Waade
  • Idé/opplegg: Espen Rud og Knut Alfsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Knut Alfsen har Riksteaterets 3-årige elevskole i dukketeater. Han har hatt regiansvar og har deltatt som dukkespiller og skuespiller i en rekke prosjekter for barn og voksne, bla. a. ved Riksteateret, Rikskonsertene, NRK og TV2. Han har dessuten vært daglig leder for Nordland Dukketeaterverksted i Stamsund og kulturhusleder ved Nøtterøy Kulturhus. Knut er i dag daglig leder for den frie teatergruppen Levende Dukker.

Espen Rud- Slagverk er en av de mest rutinerte trommeslagerne i Norge. Han mottok norsk jazz` høyeste utmerkelse Buddy i 1983 og spellemannsprisen i 1998 for "Rudlende". Han har spilt med bl.a Pepper Adams, Karin Krog, Bengt Halberg, James Moody, Warne Marsh, Chet Baker samt de fleste norske jazzmusikere som Bjørn Alterhaug, Magni Wentzel, Knut Riisnæs, Frode Nymo og Vigleik Storaas. Espen er en av Rikskonsertenes mest benyttede musikere i deres skole- og barnehagekonsertvirksomhet siden tidlig på 80-tallet.

Atle Nymo- Saksofon (Spiller i Uke 35) er en av de mest brukte jazzsaksofonistene i Norge og bror av jazzmusikeren Frode Nymo. Han er kjent for sine bidrag i orkestrene Motif, et av hovedprosjektene hans, og Trondheim Jazzorkester der han bl.a. har samarbeidet med Pat Metheny og Chick Corea. Han er utdannet ved Jazzlinja i Trondheim. Blant mange andre band har han spilt i Ole Morten Vågans band Motif der han var med å bli kåret til «Young Jazz Comets» 2001 ved Copenhagen Jazz Festival. Ellers har han medvirket i Trondheim Jazzorkester, Norsk jazzforums Milestones in Jazz, og spilt med Kaizers Orchestra.

Hanna Paulsberg  (spiller i uke 37/39) startet å spille saksofon som 15 åring. Etter å ha gått på  Toneheim folkehøgskole startet hun på Jazzlinja ved NTNU i Trondheim. I 2012 ble hun valgt ut som Norges representant i European Youth Jazz Orchestra, og de dro på turné i store deler av Øst-Europa.Under Jazzfest i Trondheim i 2015 ble Paulsberg utnevnt til NTNU-jazzambassadør 2015–2016. Hennes hovedprosjekt er bandet  Hanna Paulsberg Concept.

Sebastian Hauge  har studert ved Norges Musikkhøgskole. Jobber som frilanser i Olso med Europa som arbeidsplass.Han har lang erfaring som skolekonsert- og barnehage musiker. 

Regissør for denne forestillingen er Elisabeth Grønning. Hun har mange års praksis som drama og førskolelærer og nå som høgskolelærer på barnevernslinja ved HIO. Hun har drevet med teaterarbeid siden barneårene. Dette har medført flere turneer med dukkespill for Rikskonsertenes skolekonserter og lignende. Elisabeth har tidligere samarbeidet med Knut i forestillingene "Bak trappen" og "Kondoren".Publikumskommentarer