Tilbake

Polyfonatura

Polyfonatura i DKS vil kombinere visning av filmen Polyfonatura (20 min.) med en konsertopplevelse. Konserten utføres av filmens hovedkarakter og komponist, musiker Eirik Havnes. Det vil i stor grad bli en interaktiv konsert, hvor elevene kan bidra.

Selve filmvisningen stykkes opp med interaktivitet som går i dybden av det som skjer i filmen. På denne måten engasjeres og involveres elevene i filmen og musikken på en unik måte. Opplegget vil ta for seg prosessen rundt og teknikkene knytet til å lage musikken, men også filmskapingen. Filmregissør og hovedkarakteren vil gjennomføre opplegget på en særdeles interaktiv måte.

Polyfonatura (2019) er en dokumentarfilm om prosessen rundt å lage musikkstykket “Polyfonatura”. Stykket er komponert og innspilt (i naturen) av Eirik Havnes, og filmen handler også i stor grad om ham og hans kreative prosess. Gjennomføringen av filmproduksjonen har tatt over fire år, og resultatet har blitt en 20 minutter lang dokumentarfilm om natur, teknologi, musikk og kreativitet.

Filmen hadde verdenspremiere på den anerkjente filmfestivalen Odense International Film Festival høsten 2019, og har siden bl.a. blitt vist på Bergen Inernasjonale Filmfestival, Nordisk Panorama og på verdens mest prestisjefulle filmfotofestival Camerimage.

Prosjektet er også særdeles fleksibelt utover selve filmvisningen. I forbindelse med filmvisninger har det bl.a. blitt arrangert Silent Disco med (klubb-)musikk spilt live av DJ Eirik Havnes, og andre ganger slam poetry med konsert og videokunst. Det er også gjennomført en kunstutstilling med film, skulptur og lydinstallasjoner på Trøndelag Senter for Samtidskunst i forbindelse med filmens premiere i Trondheim i november 2020. Elevene vil få innblikk i en allsidig kunstnerisk arbeidshverdag med besøk fra Havnes og Vatne.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Jon Vatne og Eirik Havnes
  • Produsent: Jon Vatne, jonvatne@gmail.com, mobil 938 77 248
    Filmens produsent; Spætt Film AS
  • Idé/opplegg: Jon Vatne og Eirik Havnes

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer