Tilbake

Forfatterbesøk/skrivekurs Ingrid Storholmen

Ingrid Storholmen fra Verdal er en av Trøndelags mest anerkjente forfattere, og en gjenganger i Den kulturelle skolesekken. Hun startet karrieren som lyriker, og romandebuterte i 2009 med Tsjernobylfortellinger. Ingrid Storholmen tilbyr forfatterbesøk, skrivekurs eller en blanding. Opplegget kan i stor grad tilpasses ønsker fra de ulike skolene.

FORFATTERBESØK: Storholmen forteller om sin bakgrunn og forfatterskap. I tillegg leser hun fra den nye romanen Støvberar som kommer høsten 2020. På slutten av besøket gir Storholmen gruppa en liten skriveoppgave så de selv kan få opplevelsen av å formidle, feste og foredle et minne i skrift. Varighet 90 min.

SKRIVEKURS: Kurs i kreativ skriving med fokus på skriveglede og elevens egen skriving. Storholmen er en erfaren kursholder som legger mye vekt på positive tilbakemeldinger. Kurset kan lett tilpasses ulike grupper gjennom ulike skriveoppgaver, uansett språkferdigheter. Her er det ikke snakk om rettskriving, men om fantasi og kunstnerisk utfoldelse. Varighet 120 min.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag

Om kunstner / utøver / gruppe

Ingrid Storholmen debuterte som lyriker med diktsamlingen Krypskyttarloven i 2001. I 2003 kom Skamtalen Graceland som hun senere har iscenesatt som performancekunstner. Sirispelet, en form for mediterende monolog, kom i 2006. I 2007 ga hun ut diktsamlingen Siriboka, som i 2008 kåret til årets vakreste bok. I 2009 kom hennes første roman Tsjernobylfortellinger, fulgt av Her lå Tirpitz i 2014. Hennes tredje roman, Støvberar kommer høsten 2020.
Storholmen har vært litteraturredaktør i Morgenbladet. I 2003 var hun med på å starte litteraturtidsskriftet LUJ. Hun har vært engasjert i uetablerte, alternative skrivemiljøer, og tok i samarbeid med Gunnar Wærness initiativ til Skriveforum Midt-Norge. Hun har deltatt ved en rekke litteraturfestivaler i Norge og internasjonalt, og har vært nominert til flere litteraturpriser. Hun er vinner av bl.a. SULT-prisen og Tanums kvinnestipend.

Ingrid Storholmen har vært på turné i DKS i Trøndelag flere ganger, bl.a. sammen med fribyforfatter Asieh Amini.

Publikumskommentarer