Tilbake
Elin Solvang
Elin Solvang

Veien Hjem

I Veien hjem møter vi en Gutt og en Jente, to venner som søker etter det vi kaller Hjem. De kjenner på et savn, en søken etter noe trygt. På veien møter de på ulike fantasidyr, en Strutsafon, en Issaxobjørn, Flugofant, Trumplemur, Bångårilla, og en HornTrombubukk. Kan de hjelpe dem finne veien hjem? Og hva er egentlig Hjem i disse moderne tider? Er det hjem til mamma, eller til pappa, eller er hjem ikke et sted, men heller en følelse?

Veien Hjem er en nyskrevet musikkforestilling for barn mellom 3 og 7 år. I forestillingen som er gjennomkomponert får vi bli kjent med ulike instrumenter og alle nyansene og fargene disse har. Vi møter en fantasiverden som tar oss med inn i aktuelle temaer og lar oss kjenne på fargene visuelt og audiovisuelt, når musikken maler stemningen rundt oss.

Musikk: Quintus, Mari Haugen Smistad og Ståle Kvarme Tørring.

Manus: Ståle Kvarme Tørring.

Sangtekster: Mari Haugen Smistad og Ståle Kvarme Tørring.

Lyd /Lys: Scenemann

Regikonsulent: Gunhild Hjertaas                           

              

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Quintus, Mari Haugen Smistad og Ståle Kvarme Tørring
  • Produsent: Trøndelag fylkeskommune v/ Kristin Løseth Waade og Fylkesmusikerne Trøndelag
  • Idé/opplegg: Utøvere i samarbeid med produsent

Om kunstner / utøver / gruppe

Mari, Ståle og Quintus har etterhvert blitt godt kjent med hverandre gjennom flere prosjekter de har samarbeidet i. Mari og Ståle jobber til vanlig som frilansere og er aktive både som musikere og skuespillere rundt om i Norge. Quintus er Fylkesmusikerordningen i Trøndelag sitt eget messing ensemble, som består av våre to fast ansatte musikere Elisabeth og Morten, og frilanserne  Steffen, Lasse, Sturla og Anders. Alle sammen er aktive musikere og har mange forskjellige prosjekter både her til lands og utaskjærs.

Elevorientering

Hva kan man forberede

Det kan være lurt å snakke om forestillinga litt i forkant, så ungene er forberedt på det som skal skje. Ta en prat med ungene om hva de opplever er Hjem? Er det hjem til mamma, eller til pappa, eller er hjem ikke et sted, men heller en følelse? Kanskje kan ungene tegne fantasifigurene som vil dukke opp underveis i forestillinga. Hva er egentlig en Strutsafon,  Issaxobjørn, Flugofant, Trumplemur, Bångårilla, og en HornTrombubukk? Her finnes ikke noe riktig eller feil svar. Kanskje blir det noe likt eller kanskje det blir helt forskjellig fra det vi har sett for oss...? Her er det bare å bruke fantasien fritt.

Publikumskommentarer