Tilbake
Elisabeth Jakobsen
Elisabeth Jakobsen

Bare en våt munn (Madeleine Nilsen og Katja Brita Lindeberg)

"Dersom kvinner har mislyktes i å skape «allmenngyldig» kunst fordi vi er fanget i det personlige, hvorfor ikke da gjøre det «personlige» allmenngyldig og gjøre det til gjenstand for vår kunst?" Chris Kraus

"Bare en våt munn” er en dokumentarisk teaterforestilling der scenekunstduoen Lindeberg/Nilsen undersøker den vestlige kulturens idéer om kvinnelighet. Materialet vårt er et tjuetalls rå og ærlige dybdeintervjuer med kvinner i ulike aldre og med ulike bakgrunner, selvbiografiske tekster, kjønnssymbolikk og populærkulturelle klisjeer. 

70 % av tekstmaterialet i denne forestillingen er direkte hentet fra intervjuene.

I forestillingen trer publikum inn i et "kvinnelighet" univers der klisjeene er tatt ut i det ekstreme. De to skuespillerene iscenesetter seg selv som gudinner – seksuelt frigjorte, behagfulle, vakre, omsorgsfulle, sterke og morderlige. De er selvutnevnte kvinnelig medium for den kvinnelige kollektive bevissthet. Universet er fullt av røkelse, mystikk, enorme hodeplagg og kjoler, intuisjon, gudinnedyrkelse, seksualitet, seksualiserte objekt og moderfigurer. Hva skal til, hva kreves og hva slags makt og privilegier får vi som kvinner gjennom å gå i møte med den heteronormative vestlige kulturens kvinneideal?

Reaksjoner etter prøveforestilling med elever i videregående skole:

"Dette var noe av det sykeste jeg har sett"
"Dette var sykt sterkt. Er det sant at det er ekte intervjuer?"
"Det er så fint at dere snakker om seksuelle fantasier for det er så tabu"
"Føler ikke bare at dette gjelder kvinner, tenkte ofte at oj, dette gjelder meg også."
"Dere var veldig modige"

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Madeleine Nilsen og Katja Brita Lindeberg

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer