Tilbake

Kakerlakken med den stygge frakken

Møt forfatteren og illustratøren bak boka Kakerlakken med den stygge frakken… og hovudet fullt av triste tankar, Martine Grande.

Kakerlakken tror at det er bare hun som har slike triste vintertanker når høsten kommer og sola forsvinner. Kakerlakken møter en nattsvermer som også har kjent på det samme. Han har funnet ut at det er mye lys og farger også om høsten og vinteren, bare man ser etter det.

Elevene blir med på ei 90 minutter lang økt, der forfatteren starter med å lese fra boka og viser illustrasjonene på storskjerm. Deretter blir det mulighet for en samtale om boka og historien. Her blir det ofte fine samtaler der barna deler egne tanker og erfaringer rundt temaer som triste tanker, vennskap, mobbing osv. Martine Grande er også animatør og elevene får kjennskap til hva det vil si, samt sett tegnefilmen om Kakerlakken. Er det noen ulikheter mellom historien i boka og tegnefilmen?

I slutten av workshopen får elevene kreative oppgaver knyttet til boka og videre får de mulighet til å fargelegge noen av illustrasjonene fra boka med snakkebobler. Økta avsluttes med å lage brettebok, som alltid er veldig gøy. Oppgavene vil bli tilpasset klassetrinnene. For 1.- 2. trinn vil det være størst fokus på tegning, mens 3.-4.trinn også kan bli utfordret til å skrive litt selv, med god hjelp av en ekte forfatter.

Det er bare å glede seg til et interessant og kreativt møte med forfatteren, illustratøren og animatøren, Martine Grande.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Idé/opplegg: Martine Grande

Om kunstner / utøver / gruppe

Martine Grande har bachelor i animasjon fra Høgskulen i Volda og jobber til daglig i sitt eget produksjonsselskap, Grande Produksjon. Hun har vokst opp i Lierne i Trøndelag og har videre turnért gjennom den kulturelle skolesekken i flere fylker. Av boka Kakerlakken med den stygge frakken ... og hovudet fullt av triste tankar er det også laget teaterforestilling.

Martine har regissert/produsert fire animerte kortfilmer, skrevet og illustrert tre bildebøker og produsert ett animasjonsteater. I tillegg har hun jobbet som animatør på andre sine prosjekter, slik som FanThomas.

Publikumskommentarer