Tilbake

Monstre og mordere - moro med skrekksjangeren

Veldig mange elsker skrekksjangeren. I denne forestillingen med forfatter Jan Tore Noreng tas elevene med på en ellevill reise med monstre og mordere. Vi kommer til å dekke de viktigste sjangerkjennetegnene. I løpet av forestillingen snakker vi om alle klisjéene og stereotypiene. Det kommer til å bli morsomt – men også sinnsykt skummelt. Det kommer til å bli blod, og folk kommer garantert til å dø. Ikke elevene, naturligvis. De kommer til å sitte igjen med en minnerik opplevelse.

Elevmedvirkning: Elevene inviteres til å delta i diskusjonen, og lærerne oppfordres til å planlegge besøket ved blant annet å lage spørsmål til forfatteren på forhånd.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Jan Tore Noreng
  • Idé/opplegg: Jan Tore Noreng

Om kunstner / utøver / gruppe

Jan Tore Noreng er født i 1968. Han er utdannet lærer og forfatter. Debuterte i 2011 med «Dødens skole» som ble nominert til Arks barnebokpris samme år. ”Drømmejegeren” kom i 2013. 2014 ble det store grøsser-året, med både «Skyggefødt» (Gyldendal) og «Sluket» (Egmont Kids Media). I 2015 kom «#alfahann» (Gyldendal), som vant UPrisen året etter som beste ungdomsroman. I 2017 kom både en relansert «Dødens skole» og barneboka «Ukjent fare» (superfinalist i Bokslukerprisen). I 2018 kom den tredje boka i Robofobia-serien, «O.N.D». Forfatteren har stor erfaring i å formidle bøker og leseglede, og er en av Norges beste formidlere. I 2013, 2014, 2015 og 2018 var han skrivelærer på Nordland fylkes skrive- og dramaleir.

Publikumskommentarer