Tilbake
Knut Bry
Knut Bry
Knut Bry

A Dance Tribute to the Art of Football (Jo Strømgren Kompani)

Jo Strømgren Kompani er et av Norges fremste dansekompanier, og har turnert verden rundt. "A Dance Tribute to the Art of Football" egner seg svært godt som et første møte med samtidsdans for ungdom, enten du er interessert i dans eller fotball - er gutt eller jente.

Lærerveiledning

Forestillingen tar for seg fotballen som fenomen med dets fysiske rutiner, vold, galskap, estetikk og humor. Den er samtidig en politisk kommentar til den kunstige konflikten mellom sport og kunst, og et spark til stolthet og fordommer som omgir arbeiderklassens fotball og overklassens ballett. Forestillingen visker ut alle skillelinjer mellom de to disiplinene, og belyser den felles underholdningsverdien og det mangfoldige fysiske uttrykket. Den kulturelle skolesekken i Trøndelag er stolte over å kunne presentere en forestilling med internasjonal suksess. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Jo Strømgren Kompani
  • Produsent: Jo Strømgren Kompani

Om kunstner / utøver / gruppe

Jo Strømgren Kompani (JSK) ble stiftet i 1998 og har fra sin base i Norge vokst til å bli en av de mest suksessrike uavhengige gruppene i Skandinavia. Selskapet har turnert i mer enn 60 land så langt, og rundt 150 forestillinger foregår årlig både i store nasjonale teatre og små alternative arenaer over hele verden. [ HJEMMESIDE ]

Publikumskommentarer