Tilbake

JEG!

Jeg! er et møte på 45 minutter med den prisbelønte tegneren og forfatteren Svein Nyhus. Han kommer med tusjtavle og bilder på minnepinne og tegner og forteller for og med barna. Han leser også fra Jeg!, en bildebok for små filosofer om det å være menneske tvers igjennom. Svein lærer dessuten bort fortellerknep og inspirerer til kreativ lek og diktning.

Opplegget krever ingen forberedelser og passer for alle. Svein Nyhus (født 1962 i Tønsberg) har blant annet samarbeidet med sin kone, forfatteren Gro Dahle, om flere alvorlige allalderbøker. Hans egne bildebøker formidler ofte undring i enkelt, men likevel rikholdig språk. Han har tegnet for barn siden 1995, både alene og med tvillingbroren Egil.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Svein Nyhus
  • Produsent: Svein Nyhus

Om kunstner / utøver / gruppe

Svein Nyhus er en av Norges fremste illustratører og barnebokforfattere. Han er godt kjent for samarbeidet med kona si, forfatteren Gro Dahle, om flere allalderbøker med alvorlige, psykologiske og symbolske motiver. Mange av hans
egne bildebøker formidler eksistensiell undring i et enkelt språk og med et utradisjonelt handlingsforløp. Svein er født i 1962 i Tønsberg og utdanna ved SHKS/KHiO 1981-1985. Siden 1995 har han skrevet 15 egne titler. I tillegg til sine egne og Gros bøker, har han illustrert Andre Bjerkes klassiske «Moro-vers», Märtha Louises bok om kronprins Olav og Ylvis’ populære «Hva sier reven?». Flere av bøkene er prisbelønt. I 2014 fikk Svein og tvillingbroren Egil Teskjekjerringprisen for barneforestillingene sine.

Publikumskommentarer