Tilbake
Absence

Absence Workshop

Dansegruppa Absence tilbyr en workshop hvor elevene får en introduksjon til hiphop-kulturen og lærer seg grunnleggende steg innenfor breakdance. Stegene har ikke høy vanskelighetsgrad, og de fleste vil mestre dem godt.

Elevene vil få en introduksjon i å jobbe opp mot musikken ved at det koreograferes et lite nummer sammen med dem. De vil også lære å uttrykke seg individuelt, ved å sy sammen sine egne soloer mot slutten av timen.

Gruppa kan også tilby å samle flere elever i større saler hvor alle er med på workshop, med opp til fem instruktører som hjelper til.

Mot slutten blir det laget en solo (eller duo), hvor alle får vise seg frem i en hiphop jam – en ring med alle samlet, hvor elevene går inn i ringen og danser om de har lyst. Dette har vist seg å være en kjempesuksess, hvor mange elever virkelig stråler. Instruktørene fra Absence er selvsagt med på denne jamen og viser frem soloer helt på slutten.

Skolene får besøk av to eller tre dansere fra Absence til denne workshopen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Absence
  • Idé/opplegg: Absence

Om kunstner / utøver / gruppe

Absence: Midlertidig tap av bevissthet

Eventyret om Absence startet så tidlig som i 1999, hvor en gjeng smågutter prøvde å ta over dansegulvet på den lokale ungdomsklubben. Over et tiår senere har gruppen utviklet seg til å bli en av Norges råeste underholdningsgrupper. Absence er også regjerende norgesmestere i breaking.

Det som skiller Absence fra andre artister er at de alltid produserer et show skreddersydd for anledningen. Fengende musikk, humor, skuespill, halsbrekkende akrobatikk og ikke minst mye utrolig dans, er noe av det som gjør publikum fornøyd hver gang.

Absence har blant annet vært finalister i både Dansefeber og Norske Talenter. Tildelt ”Rampeløkten 2011” fra Bergen Teaterforening, vunnet Ungdommens Kulturpris i Bergen, kulturprisen i Fjell Kommune, i tillegg til å vinne breakekonkurranser i både inn- og utland. I 2013 ble Absence tildelt Gullsekken for beste produksjon i Den Kulturelle Skolesekken.

Til tross for at gutta aldri har vært i militæret, reise de til verdens farligste land, Afghanistan, for å sette opp deres egenproduserte teaterforestilling ”Burnt Wishes” på nationalteateret i Kabul, i samarbeid med Den Nationale Scene.

Gruppen har gjort hundrevis av opptredener på alt fra eldresentre til sykehus, offentlige hendelser, åpninger og store internasjonale arrangementer. En stor del av arbeidet til Absence er også workshops i breaking / hiphop og undervisning i dans og akrobatikk.

I 2009 tok Absence for alvor steget inn i teaterbransjen og har siden den gang vært med som skuespillere og dansere i forestillinger som Jungelboken, Dyrehagen Hardanger, Boble, Robin Hoods Hjerte og ikke minst deres egenproduserte stykke ”Askeladden På Nye Eventyr”.

Skal man beskrive Absence med ett ord, måtte det vært allsidig. Uansett om oppgaven er å samarbeide med et symfoniorkester eller danse barnevognsballett med nybakte mødre er utfordringen aldri for stor.

Absence har en evne til å formidle energi, glede, budskap og en visjon på en folkelig og ikke minst morsom måte. La deg rive med i dansen og bli med og sette verden på hodet!

Publikumskommentarer