Tilbake
Ten Thousand Images
Ten Thousand Images
Ten Thousand Images

Nowhere to Hide

Nowhere to Hide følger den unge sykepleieren Nori Sharif gjennom fem år i dramatisk endring og gir en unik tilgang til en av verdens farligste og mest utilgjengelige områder: «dødens triangel» i Sentral-Irak. Han starter med å filme historiene til overlevende og håpet om en bedre framtid etter den amerikanske tilbaketrekningen fra Irak i 2011, men opplever selv å bli fanget mellom IS og ulike irakiske militsgrupper. Han må redde sin egen familie. Når han blir tvunget til å flykte fra sitt hjem for å overleve denne «nye krigen» hvor fienden er usynlig og det ikke fins steder å gjemme seg, snur han kameraet på seg selv.  

Nowhere to Hide hadde sin verdenspremiere under den prestisjetunge dokumentarfilmfestivalen IDFA i Amsterdam i november 2016. Der vant den hovedprisen for lang dokumentar. Filmen ble i 2017 vist på over 60 festivaler rundt i verden, og har vunnet flere prominente priser, blant annet Amanda-prisen for beste dokumentar i 2017.   

«Det er vanskelig å diagnostisere denne krigen. Du ser bare symptomene: Drap, fordrivelser, blodbad. Men du forstår ikke sykdommen. Den er skjult i kroppen

Regissør Zaradasht Ahmed vil i etterkant av visning snakke om filmen og den lange og til tider vanskelige prosessen ved å få den laget. Ahmed ønsker å snakke om krisen som finner sted i dagens Irak. Han vil skape en samtale med elevene og drøfte flyktning-krisen, og dra dette opp mot politikk, religiøs tro, og samfunnsviktige problemstillinger. Dette blir elevene ofte utsatt for også her hjemme i Norge, og vi mener dette er et tema som er viktig å belyse og relevant til elevenes kompetansemål i flere fag. Som kvote-flyktning fra Kurdistan for 20 år siden, vil han kunne fortelle om egne opplevelser og erfaringer.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Zaradasht Ahmed/Ten Thousand Images

Om kunstner / utøver / gruppe

Zaradasht Ahmed er en norsk-kurdisk filmskaper. Han er født og oppvokst i Nord-Irak. Hans siste film Nowhere to Hide har vunnet flere prestisjetunge internasjonale festivaler, i tillegg til Amanda-prisen for beste dokumentar i 2017. Filmen reiser nå rundt jorden på festivaler. Hans tidligere filmer inkluderer prisvinneren Veien til Diyarbakir og Fata Morgana. Zaradasht har lang erfaring med dokumentarfilm og har jobbet mye i midtøsten, Nord-Afrika og Asia.

Publikumskommentarer