Tilbake

Hva vil folk si

16 år gamle Nisha lever et dobbeltliv. Hjemme med familien er hun en pakistansk datter, mens ute med venner er hun en vanlig norsk ungdomsjente. Når faren tar henne på fersken med kjæresten kolliderer hennes to verdener brutalt. For å sette et eksempel bestemmer foreldrene seg for å kidnappe Nisha og plassere henne hos slektninger i Pakistan. Her, i et land hun aldri har vært før, må Nisha tilpasse seg foreldrenes kultur.

Hva vil folk si er et rørende og gripende drama om det komplekse forholdet mellom en far og en datter. Det er fortellingen om en ung jente som må finne sin egen vei. I rollen som Nisha gjør 18 år gamle Maria Mozhdah en fantastisk debut som skuespiller. Faren spilles av Adil Hussain som har spilt i en lang rekke av indiske og internasjonale filmer som Life of Pi.  

Hva vil folk si er den andre spillefilmen til regissør og manusforfatter Iram Haq. Hennes første spillefilm Jeg er din (2013) vant en rekke priser på filmfestivaler over hele verden. Hva vil folk si hadde sin internasjonale premiere i konkurranseprogrammet på Toronto filmfestival hvor den fikk strålende mottakelse fra internasjonal presse.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Marit Bakken/Midtnorsk Filmsenter
  • Produsent: Filmen er produsert av "Mer Film". Skoleproduksjonen er produsert av Midtnorsk Filmsenter v/Marit Bakken.
  • I samarbeid med: Midtnorsk filmesenter
  • Idé/opplegg: Midtnorsk Filmsenter

Om kunstner / utøver / gruppe

Filmviter Marit Bakken er ansvarlig for satsningen på barn og unge talenter ved Midtnorsk Filmsenter


Publikumskommentarer