Tilbake

Charlotte Audestad VGS

Charlotte Audestad gjør sterke, intime og humørfylte opptredener. Hennes musikk rører deg i hjerte, mage og hode!

Hitterværingen Charlotte Audestad er jenta som har gjort drømmen om å lage tekster og musikk til virkelighet. Albumet «På feil si’ av vei’n» (2013) er resultatet av tre års hardt og målrettet arbeid. Plata ble veldig godt mottatt og inspirerte til å skrive enda mer.  Andreplata «Livet e for kort te å bare ha det greit» kom høsten 2014 til svært gode kritikker!

Dette er norsk hverdagspoesi som setter seg på hjernen og inneholder alt fra bunnløs kjærlighetssorg til euforisk ekstase! Med sine svært billedlige berettelser, finnes det ei låt for enhver årstid og sinnsstemning. Hun synger ubesvært om de nære tingene i livet, og alt gjør hun på sin egen dialekt; trøndersk. Humor, varme, alvor, lidenskap og selvironi er fem gode stikkord som beskriver tekstene hennes.

Charlotte beskrives som et verbalt unikum, og har en kvinnestemmes skråblikk på hverdagen og dens utfordringer, med et enormt teksttalent og munnrapp humor.

Lærerveiledning

Det anbefales at elevene kikker på og lytter til vedlagte musikkvideoer samt leser igjennom vedlagte sangtekster. Dersom læreren ønsker det kan det jobbes med analyse av sangtekstene.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Charlotte Audestad
  • Idé/opplegg: Utviklet av utøverne i samarbeid med produsent Øyvind Anda

Om kunstner / utøver / gruppe

Charlotte Audestad er en norsk artist og låtskriver fra Hitra, bosatt i Trondheim. Charlotte beskrives som et verbalt unikum, og har en kvinnestemmes skråblikk på hverdagen og dens utfordringer med munnrapp humor. I mars 2013 gav hun ut sitt debutalbum "På feil si' av vei'n" til strålende kritikker. Nå er hun igjen aktuell med ny musikk, albumet "Livet e fort kort te å bare ha det greit" som kom ut i 2014. Skiva er spilt inn i Øra Studio i Trondheim og Parr Street Studio i Liverpool.

Bjørn Ola Ramfjord Johansen er mye brukt musiker både i live- og studiosammenheng. Han er blant annet med som studiomusiker på innspillinger med Sigurd Julius, Marthe Valle, Marte Hallem og Sivert Ericson Aarnes. Han er mest kjent for sitt sangbare og lyriske steel-gitar-spill.

Kathrine Rømmen er gruppas multi-instrumentalist. Hun er egentlig trekkspillvirtuos, men lar seg ikke begrense til det. I tillegg til å spille med Charlotte Audestad spiller Kathrine også bl.a. med Seljemark og Børge Pedersen. På platene til Seljemark spiller hun trekkspill, gitarer, munnspill og er i tillegg bakgrunnskorist. Andre utøvere hun har jobbet med: Gunnar Andreas Berg, Hilde Neumann, Geir Engen og Andante.

Publikumskommentarer