Tilbake
Dag-Asle Langø
Dag-Asle Langø
Dag-Asle Langø
Dag-Asle Langø

Det annerledes barnet

Med utgangspunkt i skulpturer og arbeider på papir av Kjell Erik Killi-Ohlsen skal vi undersøke hva vi mener med å være annerledes? Mye av Killi-Ohlsens kunst kjennetegnes av at han peker på det som er annerledes, det som kanskje befinner seg i utkanten av samfunnet og de normer og regler som vi er vant til å forholde oss til. Men hvem definerer hva som er normalt, vanlig, akseptert? Hva som betraktes som vanlig varierer fra kultur til kultur, fra samfunn til samfunn. Identiteten vår er ofte knyttet til kjønn og forventninger til hvordan vi viser hvilket kjønn vi har. I dagens samfunn er det så lite som skal til for å falle utenfor, vi måler oss opp mot andre og strever med å være perfekte, flinke og talentfulle. Men pirker vi litt under overflata ser vi at alle skjuler noe, alle har vi noe som gjør oss litt «annerledes», utenpå eller inni. Hva skal til for å få et rausere og mer inkluderende samfunn? Hva kan vi selv gjøre? Og hvordan kan vi utrykke hvem vi er? Og hvordan kan vi uttrykke slike spørsmål og tanker gjennom kunst?

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Kjøpmannsgata Ung Kunst
  • Idé/opplegg: Siri Reinsberg Mørch

Om kunstner / utøver / gruppe

Siri Reinsberg Mørch, formidler med mangeårig bakgrunn fra Trondheim kunstmuseum. Har produsert en rekke vandreutstillinger for dks, og turnert. Utdanningsbakgrunn: kunstskole, pedagogikk, kunsthistorie, master i kunstkritikk og kulturformidling.

Inger Marie Larsen, erfaren formidler med bakgrunn bl.a. fra Vitensenteret, Trondheim kunstmuseum, TSSK og Trøndelagsutstillingen. Har turnert med en rekke produksjoner. Utdanningsbakgrunn: pedagogikk, kunsthistorie m.m.

Publikumskommentarer

Hei! Vi synes dagen var veldig bra! Fint at vi fikk bli kjent med en lokal kunstner. Og veldig morsomt å få lage sine egne fabeldyr! Vi ser jo at noen av de yngste kan bli litt urolig når det blir mye prat. Men du var flink til å la elevene komme med egne innspill. Artig å arbeide med tre-dimensjonal form!Publisert av: (klasse - Eid skole og barnehage) – 25.3.2019 14:15
Her melder vi om supre dager hos oss på Vikhammer skole. Slike produksjoner vil vi ha flere av :-) Ungene så fornøyde da de fikk bruke fantasien og egne hender på å skape sine egne fabeldyr.Publisert av: Anne Marie Steinnes (klasse - Vikhammer skole) – 14.2.2020 13:06