Tilbake

Den onde rektor Svint og jakten på den tapte kunnskapen

En hevngjerrig rektor går fra skole til skole og stjeler kunnskapen til alle lærerne. Det blir opp til barna på skolene å samarbeide for å løse mysteriet og stoppe den ravende gale rektoren.

Et nyskapende pilotprosjekt fra Den Kulturelle Skolesekken for filmproduksjon i skolen. Velkommen til en spektakulær vandrehistorie fra skole til skole der barna er med foran og bak kamera, gjennom hele prosessen - fra ideutvikling til verdenspremiere!

Følg prosjektet på bloggen www.rektorsvint.no

Lærerveiledning

Last ned:
Forberedelser på skolen

Forberedelser del 1 og 2 - Fem utvalgte klasser fra ulike skoler

I forkant av besøket vil vi sende ut informasjon til de skoler som skal delta. Forberedelsene vil i hovedsak bestå i å lese gjennom manus samt å dele klassen inn i ulike grupper slik at selve produksjonen skal gå mer effektivt. Vi ønsker også at en lærer er med under selve innspillingen da det er fint å ha med noen som kjenner elevene. 


Elevene får være en del av et profesjonelt filmteam, som består av mange ulike fagfunksjoner og assistenter og vi ønsker derfor at lærerne deler elevene opp i ulike grupper i god tid før vi kommer til skolene. Det vil være mange ulike funksjoner slik at alle skal finne noe de har lyst til. Det vil blant annet bli fotoassistenter, lysassistenter, lydassistenter, biroller, catering, journalister og bloggere til sosiale medier osv.


Vi trenger også to hovedskuespillere fra hver skole, en gutt og en jente. Her ønsker vi at skolene finner alle elevene som ønsker å være skuespillere og setter dem opp i en gruppe. I første del av workshopen kommer regissøren og fotografen fra filmteamet til skolen og holder audition av hovedskuespillerne samt gir en introduksjon til prosjektet.


Forberedelser del 3 - alle skoler og klasser i nord- og sør-trøndelag som ønsker å delta.

I del tre av workshopen vil alle skoler i fylket få anledning til å se klippeprossesen live. Her vil vi organisere hvordan oppkoblingen fungerer samt være behjelpelig rundt det tekniske.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Kintergarten studio, Tagline studio og Helmet Studio
  • Produsent: Tagline, Kindergarten Media og Helmet Films & Visual Effects
  • I samarbeid med: Midtnorsk Filmsenter v/Marit Bakken, marit@midtnorskfilm.no
  • Idé/opplegg: Director: Ida EldøenScript: Ida Eldøen | Camera : Stian Eriksen | Editing: Hallvard A. Ulsund | Cast: Magnus Winsvold
    Production: Petter Schanke Olsen, Jørgen Hunstad, Ida Eldøen.
    Contact: Jørgen Hunstad, e: jorgen@helmet.no

Publikumskommentarer