Tilbake
Indie Film
Indie Film

Natta pappa henta oss

Natta pappa henta oss er en personlig dokumentarfilm hvor filmskaper og regissør Steffan Strandberg blander duse hjemmevideoer, uttrykksfulle animasjoner og en nær fortellerstemme for å ta oss med gjennom sin egen utrygge barndom; og om natta som ble så avgjørende for ham og lillebroren.

Da moren til Steffan døde følte han ingenting. Ikke sorg. Ikke lettelse. Hvordan ble det sånn? Han forsøker i denne gripende filmen å forsone seg med barndommen hos en mamma som valgte alkohol og flasken framfor sine barn.

Steffan Strandberg har valgt ut et knippe sterke minner fra sine formative år som umiddelbart tar oss inn i den omsorgssvikten han og broren opplevde. I en Pandoras eske av fortrengte minner dukker både morsomme høydepunkt, spennende eventyr og såre etterspill opp.

Natt pappa henta oss er er et stemningsfullt, sårt og ganske sint oppgjør. Med en sterk historie som fungerer både som en tidløs fortelling om foreldresvikt, samtidig som den tar oss med til en brytningstid i overgangen mellom 70- og 80-tallet, hvor fars muligheter til å få foreldreretten begynner å røre på seg i Norge.

Filmen introduseres av regissøren selv, og det vil åpnes opp for spørsmål og samtale i etterkant.

Lærerveiledning

Veiledning til skolene

Hei! 
 
Her er veiledning for skolene til gjennomføring av filmvisningene. 
Fint om det er mikrofon på scenen og en til publikum.
 
 
Før filmen:

 
Regissør Steffan Strandberg og representant fra skolen går på scenene og introduserer. Det er fint om denne personen har sett filmen på forhånd, for eksempel ved å se den på nrk.no 
 
Representant fra skolen sier noen ord om filmen: "Natta pappa henta oss" har vært på kino i Norge, på festivaler i Kina, Belgia, Italia...
Det er en "dokumentar" film som handler om barndommen til Steffan, som er på besøk her idag -  er det noen som vet hva "dokumentar film" er?  - Filmen har også masse animasjon, er det noen som vet hva animasjon er? (Dette tilpasses om det er barneskole, eller høyre årstrinn.)
Før filmen så vil Steffan si noen ord. Steffan sier blant annet at det blir mulighet til å stille spørsmål etter filmen og håper mange gjør det.
 
FILMVISNING.
 
 
Etter filmen:

 
Steffan og representant fra skolen går på scenen, og stiller først Steffan noen spørsmål: 
 
- Hva var det som gjorde at du ville lage denne filmen?  - Syns du det er flaut eller ekkelt å fortelle denne historien?  - Er det noe du ville gjort annerledes hvis du var barn igjen? - Hvis noen barn forteller om at de har det slik hjemme, hva vil da skje med familien?  - Nina i filmen snakket stygt om din mor, hvordan syns du andre bør oppføre seg om de vet om slike ting? 
 
Åpner opp for spørsmål fra elevene. Om det passer, så introduseres skolens helse søstere underveis.
Ferdig ca 30 minutter etter filmens slutt. 
 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Steffan Strandberg (regissør)
  • Produsent: Indie Film v/Karianne Berge, 97 50 43 00, karianne@indiefilm.no
  • I samarbeid med: Blåkors/Kompasset
  • Idé/opplegg: Indie Film / Steffan Strandberg

Om kunstner / utøver / gruppe

Steffan Strandberg er en norsk filmskaper og regissør, som tidligere har laget filmene Himmelen bak huset (2011), 7. himmel (2003) og U  (1991).

Publikumskommentarer