Tilbake
Cappelen Damm
Cappelen Damm

Søppelplasten i havet, 5. trinn

Besøket Søppelplasten i havet bygger på sakprosaboken med samme navn skrevet av skjønnlitterær forfatter Kirsti Blom og biolog Geir Wing Gabrielsen, Cappelen Damm 2016. Produksjonen er også rikt  illustrert med bilder blåst opp på storskjerm.

Søppelplasten i havet skildrer hvordan havet, sjøfuglenes matfat, er i ferd med å bli en søppeldynge. Når forskere undersøker døde havhester som skylles opp på strendene, finner de plast i magene deres. Slik varsler fuglene om at det er altfor mye plastsøppel i sjøen. Heldigvis kan vi sammen og hver for oss hjelpe havhesten og de andre sjøfuglene, og rundt om i verden har mange allerede tenkt ut smarte oppfinnelser og løsninger for å fjerne søppelet.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trondheim kommune
  • Produsent: Kirsti Blom
  • Idé/opplegg: Kirsti Blom/Geir Wing Gabrielsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Kirsti Blom er skjønnlitterær forfatter og har gitt ut 9 romaner, 2 diktsamlinger, 1 skjønnlitterær barnebok og 8 sakprosabøker for barn og unge. i 20 år har hun turnert land og strand rund for DKS og andre oppdragsgivere, og har bred og god er faring i å møte barn og unge fra 6 år til 19 år, alle klassetrinn.

Geir Wing Gabrielsen er forsker, biolog og seksjonsleder på miljøgifter ved Norsk Polarsinstitutt. Han er norsk representant i FN (UNEP) på området havforsøpling.

Publikumskommentarer

Tema in i tiden og noe vi her på skolen jobber med både i teori og praksis.Elevene var lydhøre og det var et godt opplegg.Kirsti Blom er flink til og formidle på enkel og forståelig måte.Faktisk hadde vi her på Strand ønsket at det hadde vært for 3 og 4 klasse også.Publisert av: Strand oppvekstsenter (klasse - Strand) – 4.3.2019 8:04