Tilbake

Tja-nitsjar?

Tja-nitsjar…? Mange forbinder janitsjar med korps og 17. mai. Opprinnelig var janitsjar tyrkisk militærmusikk og janitsjarer soldater i et infanterikorps som sultanens livvakter. Men der stopper også likhetene! 

Musikken Quintus spiller er både inspirert av norsk folkemusikk, jazz, balkaninspirert musikk  –  ja, mange elementer vi nå kjenner fra worldmusic. Denne konserten kan kanskje best beskrives på denne måten «korpsinstrumenter i annen drakt, engasjerende improvisasjonsmusikk, bruker instrumentene og har andre lyduttrykk enn det vi er vant til, fargerikt og engasjerende, egger fantasien, energisk, provoserende på en positiv måte…kort sagt levende musikk som fenger!».

Bare hør her: http://www.youtube.com/watch?v=-aTEleRaZu0

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Quintus
  • Produsent: Trøndelag fylkeskommune /Kristin Løseth Waade
  • I samarbeid med: Rikskonsertene
  • Idé/opplegg: Musikerne i samarbeid med produsent

Om kunstner / utøver / gruppe

Quintus er et energisk band som startet som en tradisjonell
messingkvintett og spilte musikk fra det klassiske repertoaret.
Siden den gang er trommesett blitt lagt til og bandet spiller nå egenarrangert/komponert rytmisk musikk, først
og fremst basert på folkemusikk fra inn - og utland.

Musikalsk oppfinnsomhet er Quintus sitt særpreg, og bandet kjennetegnes gjennom gleden og entusiasmen de kommuniserer til sitt publikum. Quintus er hele veien på søken etter å utvide sin musikalske horisont. Gjennom samarbeid med ulike artister, som representerer ulike musikkstiler, fortsetter Quintus å utvikle nye og spennende kunstneriske konsepter.

Les også om Quintus på deres hjemmesider:http://www.quintus.no/page.php?docDir=hjem

Publikumskommentarer

Elevenes utsagn: Konserten var artig, spennende,inspirerende og engasjerende.Det var moro og fint å lytte til forskjellige instrumenter, hengetromma var spesiell og hadde fin lyd.Artistene fikk med seg publikum fra første innslag. Konserten spredte glede.De som spilte var kreative. vi hadde en sjelden fin opplevelse. Det som trakk ned var en del uro blant publikum og at vi ikke hørte hva som ble sagt i mikrofonen. Publisert av: Ann Helen Riiber (klasse - Dyrøy oppvekstsenter) – 26.9.2018 14:37
Fin forestilling og flott musikk. Passet helt supert for elevgruppen vi dro med. Her på skolen har vi et flott korps og mange iverige musikere. Har hørt om Grig og de spiller DOVREGUBBENS HALL.Publisert av: Strand oppvekstsenter (klasse - ) – 27.9.2018 12:51