Tilbake

«En er en og to er to»

Siril & Alf har besøkt den norske diktarstoga, og kommet hjem med et knippe nykomponerte sanger. En del av diktene er svært kjente og har vært flittig brukt i skolen helt siden Alf og Siril var barn, og enda før det. Vi anbefaler at elevene jobber litt med diktene før konsertbesøket. 

Siril Malmedal Hauge og Alf Hulbækmo begynte å spille sammen i 2011. Begge har studert ved jazzlinja i Trondheim, og henter inspirasjon fra sjangre som jazz, folkemusikk, rock’n roll og pop. Duoen har opptrådt i inn- og utland, og de har holdt konsert både på festivalscener, klubber og kaféer. Tidligere keyboardist til Frank Zappa, Tommy Mars, beskrev musikken som «original og modig» etter å ha hørt duoen på Molde Jazzfestival. 

Siril & Alf har laget musikk rundt noen av tekstene til Yttri, samt noen av sine egne tekster. Her finner de den deilige friheten og enkelheten som kan eksistere i en duo med kun sang og piano. Diktene er frie i formen, med original billedbruk som tar komposisjonene i spennende retninger. Her møter vi hunden på gata som spiser mannens «drømme-øye» og siden følger ham på hans vandring… Og blyantspisseren som får en tykk klump i halsen sin hver gang den utfører en rutineoperasjon.

I 2016 gav Siril og Alf ut sitt debutalbum «Jeg Går og Drømmer» på Athletic Sound. Dette albumet er sterkt inspirert av diktene til den store norske poeten Nils Yttri (1947-1980) fra Drammen.Smakebit: En blyantspisser: https://open.spotify.com/track/6B7z4JpbCto4U6UpUQ2ek9

Lærerveiledning

Last ned:
Diktforberedelse og diktskriving.

Det er to muligheter til forberedelse til denne produksjonen. Den ene er grunnleggende, den andre mer omfattende i form av selvstendig arbeid hos elevene:  

1. Denne produksjonen tar utgangspunkt i ganske kjente dikt. Vi anbefaler at læreren jobber med diktene i forkant av besøket (se vedlagt fil). 

2. I tillegg ønsker Siril og Alf seg mer tekstmateriale å lage musikk til. Derfor oppfordrer vi sterkt til at elevene jobber med å skrive noen dikt de kan sende til utøverne. Utøverne vil på grunnlag av diktene de får tilsendt plukke ut noen dikt de setter musikk til. Frist for innsending av dikt er 1.februar. Dikt sendes på epost til: alfhulbaekmo@gmail.com. Elevene velger selv om de vil skrivge under eller være anonyme. På grunn av åndsverksrettigheter anbefaler vi alle elever å signere tekstene sine. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Siril Malmedal Hauge og Alf Hulbækmo
  • Idé/opplegg: Produksjonen er utviklet av musikerne i samarbeid med produsent Øyvind Anda

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer