Tilbake
Solveig Viken
Solveig Viken

Papirworkshop/Arkitektmodell

Oppleggene er todelt, med omvisning i Nils Aas Kunstverksted, og praktisk arbeid på verkstedet. Verksted er vektlagt i disse tilbudene. Nils Aas Kunstverksted tilbyr to alternative opplegg for VGS:

1 | Papirworkshop. Med utgangspunkt i Nils Aas’ papirskulpturer skal elevene jobbe med papir som tredimensjonalt og lekent materiale, eksperimentere med uttrykk, form og teknikk, og jobbe seg frem til individuelle løsninger innen papirskulptur.

2 | Arkitektmodell. Med utgangspunkt i et reelt utviklingsprosjekt ved Nils Aas Kunstverksted, vil elevene få en innføring i et tema og skal gruppevis finne løsninger i det praktiske arbeidet. Workshopen består av utforming av en arkitektmodell og avsluttes med en felles presentasjon av arbeidet.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Nils Aas Kunstverksted
  • Idé/opplegg: Nils Aas Kunstverksted, Solveig Viken/Silje Hovland

Om kunstner / utøver / gruppe

Nils Aas Kunstverksted har i over 20 år vært en sentral arena for kunst og kunstopplevelse i Trøndelag, og verkstedet har tatt imot tusenvis av skoleelever. Alle tilbud gjennom DKS er utviklet med tanke på å tilby elevene praktiske, unike erfaringer i forhold til skolens kompetansemål.

Nils Aas Kunstverksted ligger i Straumen sentrum på Inderøy, hvor Nils Aas (1933 –2004) vokste opp. Nils Aas regnes som en av norges mest betydningsfulle billedhuggere og kunsten hans finnes på svært mange steder landet rundt. Nils Aas Kunstverksted har en permanent utstilling med kunst av Nils Aas i tillegg til skiftende utstillinger med norsk samtidskunst. Et krav fra Nils Aas da stedet ble etablert i 1996 var at det skulle inneholde et kunstverksted hvor barn og unge skal kunne komme og bryne seg på kunstnerisk arbeid.

Publikumskommentarer