Tilbake
Gammaglimt AS

Newtopia: om filmskaping i fremmede kulturer

Filmskaper Audun Amundsen har tilbrakt tilsammen 3 år med en urbefolkningsgruppe som lever sine liv langt inne i jungelen på øya Mentawai vest for Sumatra i Indonesia. Han har lært folkets unedskrevne språk via Indonesisk og har fått unik innsikt i en utrydningstruet kultur siden 2004. Audun Amundsen ferdigstiller nå filmen "Newtopia" - en dokumentar fra dette samfunnet.

Hans ingeniørgrad i fornybar energi fra NTNU har gjort det mulig å innlede et samarbeidet med NITO for tilretteleggelse av solcelle-teknologi og et lite mini-bibliotek på Mentawai. Audun holder foredrag om filmskaping og urbefolkning i inn- og utland, særlig gjennom The Explorers Bureau, The Explorers Club og Japanphoto.

Lærerveiledning

Last ned:
Beskrivelse av filmprosjektet

Hvordan ender en nordboer opp med å leve i 3 år med en isolert familie dypt inne i jungelen i Indonesia? Er kultursjokket størst når man kommer ned eller drar hjem? Hvordan planlegger man til reiser og filmskaping langt utenfor sivilisasjonen? Kan vi lære noe av tradisjonelle kulturer, og har vi noe å gi til dem? Hvordan lever og tenker jungelfolket? Hvorfor reise langt og lenge for å møte andre kulturer? Dette er spørsmål som Audun Amundsen forsøker å gi eller finne svar på i dette audiovisuelle foredraget. Han kommer til å fortelle en personlig historie med dyptgripende ned- og oppturer om hvordan et annerledes dokumentar prosjekt har blitt til. Elevene kan også få mulighet til å påvirke den kommende dokumentar filmen ved å komme med spørsmål og synspunkter.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Audun Amundsen
  • I samarbeid med: Midt-Norsk Filmsenter v/Marit Bakken
    Gammaglimt AS
  • Idé/opplegg: Audun Amundsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer

Veldig bra. Ga my til ettertanke om utviklinga i verden. Audun syntes det var veldig trivelige elever. Sjelden mange og gode spørsmål.Publisert av: Gunnar Stenhaug (klasse - Frosta) – 26.10.2018 14:43