Tilbake

Laget i verden

Utstillingen handler om en reise i verden, konkretisert gjennom smykkeobjekter laget av tolv utvalgte kunstnere fra seks verdensdeler. Med «Laget i verden» ønsker Nasjonalmuseet å fokusere på opprinnelse og mangfold. Vi ønsker å undersøke hvordan dette kan vise seg i samtidens smykkekunst. Flere av kunstnerne i utstillingen er født i et annet land enn der de lever og arbeider i dag.

Alle objektene forholder seg til kroppen. Hva er et smykke? Hva er det laget av? Har det et budskap, eller er det kanskje magisk? Går du på leting i utstillingen vil du etter hvert oppdage ting du kjenner igjen. Du vil blant annet møte en ubetydelig forbruksgjenstand som er forvandlet til en uvurderlig edelsten. Mange av kunstnerne i utstillingen samler på ting de finner når de går på tur, besøker loppemarked eller får øye på noe i en lekebutikk. Noen overtar ting som andre har samlet på. Flere av smykkene har en egen historie. Slik forteller de noe om den enkelte kunstners eksistens her og nå, om hvor de bor og hvor de kommer fra. Kan vi for eksempel se om et halssmykke er laget i Afrika eller i Europa? 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Produsent: Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design

Om kunstner / utøver / gruppe

Kurator: Putte Helene Dal, kunsthåndverker
Utstillingsdesigner: Ragna Jacobsen, Nasjonalmuseet
Utstillingsteknikk: Christopher Gjerde, Nasjonalmuseet
Foto: Børre Høstland, Nasjonalmuseet
Formidlingsansvarlig: Jeanette Eek Jensen, Nasjonalmuseet

Monteringsanvisning

Utstillingen krever 30-45 minutter opprigg. Formidler tar seg av dette, men bør få bærehjelp.

Publikumskommentarer

Tilbakemelding fra klassene: dette var artig og interessant for elevene, spesielt verksted - biten. Kunne muligens vært litt kortere fromidlingsdelen i forkant for de minste elevene, men alt i alt er elevene og lærerne meget fornøyd med opplegget. Publisert av: Ellen Sofie Reinås (klasse - Åsen barne - og ungdomsskole) – 13.2.2019 14:51