Tilbake
Espen Terjesen
Espen Terjesen
Espen Terjesen

Et annerledes tegneseriekurs

Et annerledes tegneseriekurs ufarliggjør tegning ved å vektlegge det som ligger bak tegningene: Et helt unikt visuelt språk. Tegneserier handler om mye mer enn "flotte" tegninger.

Mange barn opplever det man kan kalle tegnevegring. De blir overmåte bevisst egne tegneferdigheter og slutter gjerne å tegne —  for godt.

Et annerledes tegneseriekurs søker å ufarliggjøre tegning. Kurset vektlegger forenkling, klarhet og formidling.

Når kravet om figurativ realisme faller bort, opplever selv elever uten særlige tegneferdigheter at de er i stand til å skrive med tegninger. Veien fra tanke til tegning oppleves som mer umiddelbar og direkte.

I løpet av tre klokketimer lærer elevene hva som gjør tegneseriemediet unikt, hvordan de kan lage tegneseriefigurer av enkle former og hva en kan gjøre når en sitter fast med en historie. Elevene får òg prøve profesjonelt tegneutstyr. Kurset rundes av med at alle lager sine egne minitegneseriehefter.

Lærerveiledning

Etterarbeid

Det finnes et hefte med etterarbeid til lærerne som ønsker det. Espen deler dette ut på slutten av kurset.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Produsent: Espen Terjesen
  • Idé/opplegg: Espem Terjesen

Om kunstner / utøver / gruppe

Espen Terjesen (f. 1979) er utdannet litteraturviter. Han har òg bakgrunn i illustrasjon og grafisk design. De siste årene har han undervist, samt jobbet som illustratør for forlag.

Publikumskommentarer

Et fengende og ufarlig tegne(serie)kurs. Utøveren var veldig ryddig, pedagogisk og kreativ. Elevene syntes de 3 timene gikk fort og de fleste har fått nye "teknikker" til bruk i tegning. I tillegg lærte vi mye om tegneserier - historie, oppbygging, virkemidler, sjangre osv. Slike kurs vil vi gjerne ha flere av:-) Publisert av: naina jåma (klasse - Folla ) – 11.10.2020 19:43