Tilbake

Orkester på tur (TSO)

Nå kan Videregående skoler i hele Trøndelag ønske seg besøk av Trondheim symfoniorkester. 

Trondheim symfoniorkester ankommer skolen på formiddagen, laster ut pauker, harpe, basser, celloer og notestativ og gjør oss klar for å gi elevene en kompakt kraftpakke av symfonisk musikk.

I løpet av en kort skoletime vil dirigent og konferansier Torodd Wigum lose elevene gjennom en konsert som inneholder mye forskjellig. Orkesteret setter an tonen med Jan Magne Førdes svingende Bruremarsj, før vi beveger oss over i mer klassisk retning med Mozart sprudlende overtyre til Figaros Bryllup. Velkjente stykker som Morgenstemning og Dovregubbens Hall av Grieg står selvfølgelig også på programmet, og til slutt runder vi av med deilig filmmusikk; Nino Rotas Love Theme fra Gudfaren og John Williams musikk til Star Wars.

Trondheim Symfoniorkester (TSO) leverer mektige musikkopplevelser. TSO er et kraftsenter i midtnorsk kulturliv og har som formål å fremføre et bredt spekter av musikk på et høyt kunstnerisk nivå og derved bidra til å fremme og utvikle den allmenne interesse for musikk både internasjonalt og internasjonalt.

Trondheim Symfoniorkester (TSO) skal utvikle en tydelig og særegen profil og være en moderne orkesterinstitusjon. TSO skal produsere og presentere orkestermusikk og musikkteater innenfor et bredt spekter. TSO skal være et kraftsenter i Midtnorsk kulturliv, og ut fra sin egenart være ledende i nasjonal og internasjonal sammenheng.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Trøndelag
  • Kunstnere/grupper: Trondheim Symfoniorkester

Publikumskommentarer