Sør-Trøndelag fylkeskommune
Postadresse: 4000 Regut v/DKS, Postboks 2350 Torgard, 7004 Trondheim
Besøksadresse: Erling Skakkesgate 14, 7004 Trondheim
Historien bak smaken - opplegg Videregående skoler
Produksjonsliste
Program

Historien bak smaken - opplegg Videregående skoler

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

I Trøndelag bugner det av smakfulle marine råvarer.  Forfatter Kari H. Bachke Andresen som har skrevet «Velkommen av havet- mer enn en kokebok». Boka er for dem som også vil ha "historien bak smaken". I boka følges sju marine arter fra deres oppvekstområder, via fisker til tre kokker fra Rica Nidelven som lager ulike retter med tilhørende oppskrifter.

Prosjektet setter søkelyset på skolens egen nærmiljø, på lokale sjømattradisjoner og på hva slags opplegg skolen selv kan utvikle om dette temaet. Hvert prosjekt utvikles i tett dialog med skoleledelse og prosjektleder Kari Bachke Andresen.

Lærerveiledning

Om undervisningsopplegget

Elevene får en bred innføring om lokale marine arter og råvarer gjennom en introduksjon av Kari H.B. Andresen. Elevenes egne erfaringer og kunnskaper om arter, fiske, råvare og mat, flettes inn. Sammen med dyktig kokk, byr de på en smak av råvarene og tips til matlaging. I neste runde får elevene besøke utvalgte sjømatbedrifter for å se og lære om hvordan ulike typer fiskeri og oppdrett drives i dag og har vært drevet tidligere. Matkurs for å vise bruk av råvarene med profesjonell kokk er også del av opplegget.

Elevene forbereder oppgaver knyttet til besøkene som de må levere etter besøkene. De enkelte skolene tar aktiv del i planleggingen og utformingen av sine opplegg.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Sør-Trøndelag fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Prosjektleder Kari Bachke Andresen
  • Produsent: Kari Helene Bachke Andresen i samarbeid med Ketil Hustad, STFK
  • I samarbeid med: Stokksund oppvekstsenter, Åfjord kommune
  • Idé/opplegg: Kari Helene Bachke Andresen

Om kunstner / utøver / gruppe

Kari Helene Bachke Andresen er biolog fra Norges teknisk-naturviten­skaplige universitet (NTNU) i Trondheim. Hun har en allsidig bakgrunn med erfaring fra marine næringer, tverrfaglig forskning og forvaltning. Hun har i en årrekke jobbet med marine utviklings­prosjekter og vært prosjektleder for flere av disse.


Medvirkende

  • Prosjektleder Kari Bachke Andresen
  • Kari Helene Bachke Andresen (Biolog & prosjektleder)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Historien bak smaken
Foto: Foto: Kari Bachke Andresen
Illustrasjon fra boka "Velkommen av havet"
Foto: Foto: Mari Vold
Historien bak smaken
Foto: Foto: Kari Bachke Andresen
På bedriftsbesøk
Foto: Foto: Kari Bachke Andresen
Kulturarv
Trinn: VG1 - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Ketil Hustad, 901 98 902, ketil.hustad@stfk.no
Kontaktperson utøver
Kari Helene Bachke Andresen
Telefon: 986 53 848
E-post: kari@marin-ka.no
Maks publikumsantall
25
Er workshop
Ja
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Sør-Trøndelag fylkeskommune
Produsent:
Kari Helene Bachke Andresen i samarbeid med Ketil Hustad, STFK
Medvirkende
  • Kari Helene Bachke Andresen (Biolog & prosjektleder)