Tilbake

Nok en same - en dokumentarisk musikal (Ferske Scener)

Hva er en ekte same?

Bli med til Gamvik, et gammelt samisk fiskevær ytterst på Finnmarkskysten. I tusenvis av år har samene her levd godt av havet. Men på knappe 100 år forsvant samisk språk og kultur nesten helt fra dette stedet. Hvordan skjedde dette?

I denne forestillingen tar Håkon Mathias Vassvik deg med inn i historien om stedet han kommer fra. Da han vokste opp her på 80-tallet ble han fortalt at han var norsk og at nesten ingen der var samisk. Men jo eldre han ble jo mer endret historiene seg. 

Med seg på scenen har han med seg Torgeir Vassvik og Kari Rønnekleiv. Med trommer, joik, gitar og fiolin spiller de ut historien om hvordan man mislyktes i å fornorske en ekte blandingskultur.

Lærerveiledning

Forslag til for - og etterarbeid

Last ned ned dokumentet "Lærerveiledning" på høyre side av denne siden. Her har utøverne kommet med noen forslag på hva lærere og elever kan jobbe med før og etter denne forestillingen

Om utøvere og produsenter

Norsk scenekunstbruk
 • Arrangert av: Trøndelag
 • Kunstnere/grupper: Ferske Scener
 • Produsent: Annika Ostwald
  Phone: +47 4148 7651
  Email: annikaostwald@gmail.com
 • Idé/opplegg: Regi og fortelling:                    Håkon Mathias Vassvik
  Komponist, gitar & joik:           Torgeir Vassvik
  Fiolin:                                      Kari Rønnekleiv:
  Dramaturg:                              Kristin Bjørn:
  Scenograf:                              Joachim Brodin
  Scenografiassistent:               Barbara Kapelj Osredkar
  Produsert av Ferske Scener og Annika Ostwald

Om kunstner / utøver / gruppe

Håkon Mathias Vassvik: Skuespiller og regissør. Fast medlem av Ferske Scener siden 2012. Medlem av Verk Produksjoner siden 2006 og har mottatt to Heddapriser for Årets forestilling med Verk, i 2011 og 2013. Regissør og skuespiller i V/H/H, et teaterband han har sammen med Bjørn Erik Haugen og Johan Harstad.  Utdannet ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad.

Torgeir Vassvik: Musiker og komponist. Har gitt ut to plater, SÁIVU 2006 og SÁPMI 2009, og spiller eget materiale både solo og i flere ulike musikalske konstellasjoner, for tiden mest aktiv med VASSVIK, som foruten ham selv består av bl.a. Kari Rønnekleiv, Ole Henrik Moe og Audun Strype.

Kari Rønnekleiv: Har bl.a. jobbet med Tromsø Symfoniorkester, Bodø Sinfonietta, Trondheim Symfoniorkester og Trondheim-Solistene. I 2007 mottok hun Spellemannsprisen for beste album i samtidsmusikk-klassen, der hun fremførte musikk komponert av Ole-Henrik Moe. Utdannet ved Trøndelag Musikkonservatorium og ved Royal College of Music i London


Publikumskommentarer